• лабораторија-217043_1280

PETG Media Bottles: Супериорна биокомпатибилност за клеточна култура

Во оваа статија, ќе истражуваме во исклучителната биокомпатибилност наМедиумски шишиња PETG, покажувајќи ја нивната способност да го задржат интегритетот и одржливоста на култивираните клетки.

Супериорна биокомпатибилност:

PETG Media Bottles (https://www.luoron.com/square-pet-media-bottles-serum-bottle-sterile-shrink-wrapped-trays-product/) се избрани материјали од областа на клеточната култура поради нивната извонредна биокомпатибилност.Овие шишиња се дизајнирани да ги минимизираат интеракциите со култивираните клетки, обезбедувајќи нивниот раст и функционалност да останат непроменети.

1. Намалени излачувања и екстракти:

Медиумски шишиња PETGподлежат на ригорозни тестирања за да се обезбеди отсуство на исцедени и екстрахирачки материи што може да ги загрозат клеточните култури.Нашите шишиња се произведени со користење на висококвалитетна PETG смола, која покажува одлична стабилност и минимално ослободување на загадувачи во медиумот.

https://www.luoron.com/square-pet-media-bottles-serum-bottle-sterile-shrink-wrapped-trays-product/

2.Нетоксичен материјал:

PETG нашироко се смета за безбеден и нетоксичен материјал за употреба во биомедицински апликации.НашиотМедиумски шишиња PETGсе ослободени од фталати или други токсични адитиви, со што се елиминира ризикот од негативни ефекти врз растот и однесувањето на клетките.

Биолошки инертна површина:

Мазната и биолошки инертна површина на шишињата со медиум PETG го минимизира прицврстувањето или адхезијата на клетките, намалувајќи го ризикот од оштетување на клетките или активирање на несакани клеточни процеси.Ова им овозможува на истражувачите да добијат точни и сигурни експериментални резултати.

ве молиме контактирајте со Whatsapp & Wechat: +86 180 8048 1709


Време на објавување: 13-13-2023 година